Participare internaţională la conferinţa privind insolvenţa persoanei fizice

Premieră în România:
GHEORGHE PIPEREA - despre insolvenţa persoanei fizice
25 septembrie 2015, Bucureşti
prima conferinţă cu participare internaţională pe tema insolvenţei persoanei fizice

 Invitaţi speciali din străinătate:

Leif M. CLARK (Texas, SUA), Agustin BOU (Spania), Mariusz KORPALSKI (Polonia), Costas KATSAROS (Cipru), Philippe ROUSSEL-GALLE (Franţa, în curs de confirmare)

Invitaţi speciali din România:

Prof. univ. dr. Lucian BERCEA (Timişoara), Prof. univ. dr. Radu CATANĂ (Cluj)
Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius DUNCĂ

În premieră, profesorul Gheorghe Piperea va dezbate pe larg, împreună cu invitaţii săi, în cadrul unei conferinţe cu participare internaţională, controversata lege a insolvenţei persoanei fizice.

Conferinţa va avea loc pe data de 25 septembrie 2015, în Bucureşti, Hotel Pullman Bucharest World Trade Center.

Promotor a numeroase proiecte de lege în domeniul comercial, profesor de drept şi practician cu experienţă, GHEORGHE PIPEREA a declarat:

„Legea insolvenţei simplilor particulari era necesară, dar pentru a fi funcţională şi echitabilă, va trebuie esenţialmente modificată. E o lege populistă, făcută ca o ambiţie personală a iniţiatorului său, când ar fi trebuit să fie o lege a sincerităţii, a transparenţei şi a celei de-a doua şanse. În acest domeniu, este deplin valabil „principiul” după care o lege proastă e mai bună decât nicio lege”. Gheorghe Piperea, interviu acordat Wolters Kluwer în data de 14 august 2015.

Aveţi ocazia unică de a afla, de la unul dintre cei mai reputaţi specialişti şi de la invitaţii săi, care sunt capcanele noii reglementări, ce direcţii trebuie urmate, cum se pot rezolva aspectele practice imediate determinate de intrarea în vigoare a legislaţiei privind insolvenţa persoanei fizice şi la ce trebuie să se aştepte autorităţile, instanţele, creditorii şi consumatorii.

Dezbaterile între specialişti de renume, sfaturile practice, opiniile avizate, workshopurile, nivelul înalt de profesionalism şi expertiză fac din conferinţa dedicată insolvenţei persoanei fizice, unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei.

De ce o conferinţă internaţională pe această temă?

  • Să identificăm REPERE pentru aplicare

În România nu a existat o reglementare specifică pentru insolvenţa simplilor particulari. Tendinţa firească a oricărui practician aflat în situația de a aplica o astfel de lege este de a identifica repere pentru corecta sa aplicare. Aceste repere pot fi identificate, printre altele, în legislații cu tradiție veche în domeniul legiferării situațiilor de supraîndatorare a simplilor particulari.

  • Să beneficiem de SFATURILE UNOR PERSONALITĂŢI INTERNAŢIONALE

Abordarea internațională, de drept comparat, a acestei conferințe, vizează personalități marcante ale domeniului falimentului personal din alte state cu tradiție în această direcție, precum Statele Unite ale Americii, Franța, Spania, dar și Polonia sau Cipru.

  • Să identificăm SOLUŢII TESTATE

Vom urmări, în primul rând, să fixăm numitorul comun dintre legislația noastră și legislația străină pentru a identifica soluțiile cele mai corecte de aplicare a legii falimentului personal din România, astfel cum au fost cristalizate în practica unor state cu tradiție în acest sens.

  • Dar cel mai important este SĂ ACŢIONĂM!

Vom căuta soluții de lege ferenda, acolo unde legislația noastră se dovedește insuficientă sau lacunară.

 

Pentru mai multe Informaţii click aici!