Actele jurisdicţionale ale Curţii Constituţionale

Dan Cimpoeru, Wolters Kluwer, 2010

Actele jurisdicţionale ale Curţii Constituţionale
Cod Produs: T.C.MO.004.10
ISBN / ISSN: 973191170-7
Număr / Ediţie: 1
Număr pagini: 224
Tip copertă: Necartonată
Pret cu TVA: 29,64 LEI
Ai nevoie de ajutor? 031 2244 100
Acest demers teoretic în domeniul justiţiei constituţionale contribuie în mod direct la o mai bună cunoaştere a acestui fenomen juridic relativ nou. Originalitatea abordării unei teme eminamente de drept constituţional din perspectiva teoriei generale a dreptului conferă lucrării o certă valoare ştiinţifică.

Într-un stil sobru şi cursiv, mânuind cu maturitate şi fineţe argumentele de natură juridică, autorul examinează critic o problematică complexă şi expune cu claritate propriile concluzii despre specificitatea actelor jurisdicţionale ale Curţii Constituţionale.

În planul peisajului politic românesc, în condiţiile în care tot mai des se încearcă atragerea Curţii Constituţionale în dispute de natură politică, orice studiu academic care încearcă să definească valenţele acestei instituţii este binevenit. În acest context, lucrarea „Actele jurisdicţionale ale Curţii Constituţionale”, care a constituit substanţa tezei de doctorat a autorului, pledează pentru configurarea valenţelor Curţii Constituţionale, în raport cu ceilalţi „actori” ai vieţii democratice.

Cu certitudine, prezenta lucrare va constitui o sursă bibliografică pertinentă atât pentru teoreticienii şi practicienii din acest domeniu şi, de ce nu, chiar pentru judecătorii Curţii Constituţionale.

Faptul că teza conţine nu numai abordări teoretice şi conceptuale, dar şi referiri critice la jurisprudenţa Curţii Constituţionale, îi conferă şi o valoare aplicativă directă pentru toţi cei interesaţi de acest fenomen juridic.

Prof. univ. dr. NICOLAE POPA